A szalántai Marica családi étterem

RÉGI TÖRTÉNET ÚJ DÍSZLETBEN

Magyarország déli részén, Baranya megye forgalmas, 58. számú főútja mentén található az az étterem, mely 50 éve nyitotta meg először kapuit, és most megújult köntösbe öltözve várja vendégeit.

Pécs és a híres fürdőváros, Harkány között terül el Szalánta község, mely otthont ad egy olyan családi étteremnek, ahol nem vendégek vagyunk, hanem otthon érezzük magunkat. Délszláv és magyar konyhája méltán tükrözi földrajzi helyzetét, vagyis hogy alig pár kilométerre vagyunk a magyar-horvát országhatártól. Ez napjainkban különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen egyre több figyelmet szentel mindkét állam a két ország kereskedelmi, gazdasági és kulturális kapcsolatának.

Az étterem hangulatos külsőségekkel csalogatja vendégeit. A hagyományos pettyes terítő, az asztalon levő virág, a monogramos téglák és a faragott gerendák nem csak a szemet vonzzák, de a szívet is melengetik.

A szalántai közösség nagyon várta az újranyitást, mindenkinek fűződik egy kedves emléke az étteremhez. Ötven év alatt a szívükhöz nőtt.

Az elkészült ételek pedig? Mintha nagyanyáink főzték volna. Háziasak, ízletesek. Mindehhez barátságos környezet társul, mely felerősíti bennünk az érzést, „mintha otthon lennénk”.

A Marica azt is lehetővé teszi, hogy helyben sütött egész malacot, bárányt, kecskét fogyasszunk, akár lakodalmak, családi ünnepek, üzleti rendezvények alkalmával. A mennyei, frissen, ropogósra, pirosra sült malacnak a környéken nincs párja.

Akik tisztelik a családi hagyományokat, életük meghatározó pillanatait, a közös örömöket, beszélgetéseket, finom ízvilágot, azok számára akár hétköznap, akár ünnepnapon kiváló lehetőség a főút mentén, kedves környezettel bíró Marica családi étterem.