Újabb helyszíneken tartottak tanfolyamokat

0
265

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) Számítástechnika mindenkinek címmel harmadik éve szervez tanfolyamot számítógépes ismeretekkel rendelkező kezdők és haladók részére. A tanfolyamsorozat idén Kórógyról indult, a szakmai szervezet még három helyszínen tartott képzést november és december folyamán.

Az informatikai műveltség nélkülözhetetlenné vált, fontos a munkában, az oktatásban, de lassan a mindennapi életben is. Ez volt a legfőbb oka annak, hogy 2015-ben a HMPF elindította számítógépes képzési programját. A Bethlen Gábor Alapnál elnyert támogatásoknak köszönhetően harmadik éve tud tanfolyamsorozatot szervezni.

Csapó Nándor, a pedagógusszervezet elnöke elmondta, hogy egy-egy ilyen tanfolyamért általában a városokba kell utazniuk az embereknek, az utazás mellett a tanfolyam is költséges.

– Ezzel is segíteni szeretnénk az embereknek. A továbbképzéseken a résztvevők olyan alapvető informatikai ismereteket sajátíthatnak el, amelyekkel egészen biztosan eligazodnak az alapszintű alkalmazásban, ezeket már két helyszínen tovább bővítettük, így a szövegszerkesztést és a táblázatkezelés alapjait is megtanulhatták a résztvevők, valamint Eszéken indítottunk egy képzést haladóknak is, itt már a körlevelek, űrlapok szerkesztésével foglalkoztunk. A táblázatkezelő programot is már a haladói szintre emeltem, úgyhogy a táblázatok célszerű létrehozásán túl nyilvántartások, számítások hosszú sora szerepel a tananyagban – mondja Csapó Nándor.

A HMPF az elmúlt három év alatt a tanfolyamokkal sorra járta a magyarok által lakott településeket, de továbbra is van igény a képzésre, ezért a program folytatódni fog.