Taneszköztára bővítésébe fektette a vörösmarti iskola a magyarországi támogatást

0
220

A Vörösmarti Általános Iskola a 2017-ben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél elnyert 800 ezer forint értékű támogatásból a természettudományos tárgyak oktatásához szükséges taneszközöket vásárolt, ezenkívül sportszerekre és az iskolai könyvtár állományának bővítésére is futotta.

A nagy múltú Vörösmarti Általános Iskola az egyik legfontosabb magyar tannyelvű oktatási intézmény országunkban. A Vörösmarton működő központi iskolán kívül három tagozati is tartozik hozzá, a csúzai, a sepsei és az újbezdáni.

Kollár Kinga intézményvezető lapunknak elmondta, szükség volt már egyes tanszerek pótlására, így elsősorban ezekbe fektették a 2017-ben, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél elnyert, 800 ezer forintos (20 ezer kúna) támogatást.

– Amilyen izgalmas lehet a biológia, a fizika és a kémia a különböző szemléltetőeszközök segítségével, annyira szárazak az említett tantárgyak ezek nélkül, így elsősorban a természettudományi tárgyakhoz vásároltunk taneszközöket. Új sportszereket is vettünk a központi és a tagozati iskolákba egyaránt, illetve a vörösmarti iskolakönyvtár állományát bővíthettük – mondta el lapunknak az igazgatónő, hozzátéve, elsősorban pályázati úton juthatnak hozzá a taneszközökhöz, mivel a zágrábi minisztérium és a megye más költségeket finanszíroz.

Azt is megtudtuk tőle, legközelebb az iskolaszövetkezet fejlesztésébe fektetnének a Bethlen-pályázatból. Az iskolaszövetkezet működtetéséhez szükségük volna különböző kézműves alapanyagokra, ezenkívül furnérvágó és gravírozó gépre is, melyeket mind a szövetkezetben, mind a technikaórán használhatnának a gyerekek, ezek az idei évi tervek között szerepelnek.