Szorosabb együttműködésről állapodtak meg

0
75

A pécsi székhelyű Kosztolányi Dezső Céltársulás megalakulása óta kiemelt figyelmet szentel a horvátországi magyarságnak és az itteni értékek ápolásának. A múlt héten a céltársulás új irodavezetője látogatott vidékünkre.

A Kosztolányi Dezső Céltársulás azzal a céllal jött létre, hogy az egész Kárpát-medence magyar fiatalságát a szülőföldön történő boldogulásban segítse, ösztönözze. Elsősorban a Délvidékre fókuszálnak, így sokat foglalkoznak a horvátországi magyarsággal is.

A múlt héten a szervezet új irodavezetője, Kis Róbert és munkatársa járt nálunk. Ellátogattak a helyi magyar iskolákba, valamint a Hegyalja Ifjúsági Egyesület vezetőivel is találkoztak, akikkel a jövőbeli együttműködési lehetőségekről tárgyaltak.

– Jó kapcsolatot ápolunk a Kosztolányi Dezső Céltársulás tagjaival, hiszen velünk egykorú, a közösségért tenni akaró csapatról van szó, akikkel könnyen megtaláljuk a közös hangot. A múlt heti találkozón informális keretek között megállapodtunk arról, hogy a két szervezet szorosabb együttműködésbe kezd – mondta Hordósi Dániel, a Hegyalja Ifjúsági Egyesület elnöke, aki hozzátette, szóba került egy jövőbeli közös rendezvény terve is.