Megérkezett a mohácsi könyvadomány a vörösmarti iskolába

0
935
vorosmart

A Mohács – Szívem csücske elnevezésű projekt és a Mohácsi Jenő Könyvtár a mohácsi lakosok bevonásával könyvgyűjtést szervezett a Vörösmarti Általános Iskola könyvtárának. Múlt hétfőn adták át a 6-14 éves gyerekek részére adományozott értékes könyvcsomagot.

A nagy múltú Vörösmarti Általános Iskola az egyik legfontosabb magyar tannyelvű oktatási intézmény Horvátországban. A vörösmarti központi iskolán kívül három tagozati iskola tartozik az intézményhez, a csúzai, a sepsei és az újbezdáni.

A jelenleg 112 diákot számláló intézmény rendelkezik a szükséges taneszközökkel, egyedül magyar nyelvű könyvekben szenved hiányt. Ezért az iskola igazgatónője, Kollár Kinga mohácsi ismerősei közreműködésével arra kérte Mohács lakosait, támogassák könyvadománnyal az iskolát.

A mohácsiak, mint mindig, ezúttal is bizonyították összefogásukat, segítőkészségüket.

A kampányba bekapcsolódott a Mohácsi Jenő Könyvtár, amely több évtizedes kapcsolatot ápol horvátországi könyvtárakkal, illetve a Mohács – Szívem csücske projekt is.

A könyvgyűjtés március 13-tól május 2-ig tartott, az adományokat a Mohácsi Jenő Városi Könyvtárban fogadták.

Az akciónak köszönhetően gazdag adománycsomag gyűlt össze, melyet múlt hétfőn adott át az iskolának a mohácsi küldöttség.

– Nagyon örülünk az adománynak, mely néhány száz könyvet, DVD-ket és társasjátékokat is tartalmaz. Nagy számban kaptunk alsósoknak szóló könyveket, de lexikonokat is, melyekkel eddig nem rendelkeztünk. Óriási segítség ez számunkra, hiszen a könyvek révén növelhetjük a magyar oktatás színvonalát – mondta el lapunknak az intézményvezető, s egyúttal hálás köszönetét fejezte ki a mohácsiaknak.

Azt is megemlítette, iskolájuk nem csak a mohácsiak támogatását élvezi, hiszen a magyarországi Kosztolányi Dezső Céltársulás idén már két alkalommal adományozott értékes könyvcsomagot az iskolának.