Kirándulás az egész évi munka jutalmaként

0
294

A magyar fővárosba kirándultak a hét végén a Várdaróc Magyar Kultúregyesület és a HMDK kiskőszegi alapszervezetének tagjai. Mindkét egyesületben fontosnak tartják, hogy jobban megismerjék Budapestet, a nemzet fővárosát. Egyébként az utazáson az egyesületi és pártoló tagok egész évi szorgalmas munkájuk jutalmaként vehettek részt.

Kultúregyesületeink, szervezeteink tevékenységének legfőbb célja, hogy fellendítsék a művelődési életet lakhelyükön, hozzájáruljanak a magyar identitás megőrzéséhez, színt vigyenek közösségük életébe. A helyi közösség életében való szerepvállalás pozitív példája a Várdaróc Magyar Kultúregyesület és a HMDK kiskőszegi alapszervezete is. Kulturális és hagyományőrző programokat, megemlékezéseket, oktató jellegű előadásokat és foglalkozásokat szerveznek az év folyamán, tánccsoportokat működtetnek, melyeknek tagjai szorgalmasan gyakorolnak, hogy színvonalas előadásokat tarthassanak, az év folyamán 30-40 vendégszereplésük van itthon és külföldön is, melyek révén bővítik kapcsolataikat más településekkel, kultúregyesületekkel. Mindezek nem valósulhatnának meg az egyesületi tagok odaadó munkája nélkül, akik szabadidejüket áldozzák fel a közösség érdekében.

Az egész éves munkáért úgymond jutalmul a hétvégén Budapestre szervezett kirándulást a Várdaróc Magyar Kultúregyesület, valamint a Darázsi járás magyar kisebbségi önkormányzata és a HMDK kiskőszegi alapszervezete.

– Fontosnak tartjuk, hogy valamilyen módon megköszönjük tagjainknak az egész év folyamán kifejtett odaadó munkát. Ezért rendeztünk a legkisebbeknek színházlátogatást Pécsre, a felnőtteknek pedig a budapesti utat – nyilatkozta lapunknak Micheli Zsolt, a várdaróci egyesület vezetője.

A kiskőszegieknek is ugyanez volt a céljuk a kirándulással. Ők is megnézték a város főbb nevezetességeit, és az adventi vásárban is tettek egy sétát.

– Ez az idei második kirándulásunk a kisebbségi önkormányzat szervezésében, először Bátán és Nagyharsányban voltunk – nyilatkozta lapunknak Sipos Krisztina, a kisebbségi önkormányzat elnöke.

Hozzátette, fontosnak tartják, hogy mindjobban megismerjék az anyaországot, persze Horvátországot is, ezért a jövőben is szeretnének hasonló utakat szervezni.