BNI Mursa: minél többen alkotják, annál hatékonyabb lehet

0
451

A BNI (Business Network International) eszéki csoportja negyedévente tart nyílt napot azzal a céllal, hogy újabb vállalkozókkal ismertesse meg tevékenységét, akik a jövőben a csoport tagjaivá válhatnak.

Az eszéki BNI-csoport kb. egy évvel ezelőtt alakult BNI Mursa néven, tagjai szlavóniai és drávaszögi vállalkozók. Jelenleg 19-en vannak, akik minden szerdán találkoznak az eszéki Waldinger Hotelben.

A találkozók során a résztvevők bemutatkoznak, ismertetik tevékenységüket, majd az ún. ajánlások következnek, a tagok megosztják egymással üzleti kapcsolataikat. Megismerik egymás termékeit, szolgáltatásait, így aktívan tudnak közreműködni a potenciális ügyfelek megtalálásában.

A BNI Mursa negyedévente tart nyílt napot, amelyen nemcsak a tagság vesz részt, hanem új vállalkozókat is meghívnak, akik a jövőben csoporttagokká válhatnak.

– Mindannyian elkötelezettek vagyunk abban a tekintetben, hogy segíteni kell a vállalkozói létet, főleg itt, Eszék-Baranya megyében, ezért is szeretnénk növelni a taglétszámunkat, hiszen minél többen vagyunk, annál nagyobb sikerrel juttatjuk egymást új üzleti lehetőséghez, illetve termelhetünk nagyobb profitot – nyilatkozta lapunknak Molnár Ljubić Mónika, a BNI Mursa újonnan megválasztott vezetője. Elmondta, az eszéki csoport mellett két újat is indítanak Szlavóniában, egyet Vukovár-Szerém megyében, a másikat Bród-Száva mente megyében.

Sok baranyai és szlavóniai vállalkozó mutatott érdeklődést a múlt szerdai nyílt nap iránt, más és más üzleti tevékenység képviselői.

Banović Gabriella, az eszéki Banović Gyógyszertár tulajdonosa is először vett részt a BNI-találkozón.

– Hasznosnak találom a BNI tevékenységét, mert egy jól működő hálózatot alkot, amelyen belül a tagok olyan szinten bővíthetik kapcsolataikat és juthatnak hasznos tanácsokhoz, amire a csoporton kívül nem volna lehetőségük – mondta Banović Gabriella.

Juhász Bálint, a BNI Mursa alapító tagja és a BNI Szlavónia vezetője a hálózat sikerével kapcsolatban elmondta, egy olyan nemzetközi csoportosulásról van szó, amely működéséhez több mint harminc év tapasztalatát használja fel.

– Ezt a temérdek tapasztalatot igyekszünk mi is átvenni, megtanulni – tudtuk meg Juhász Bálinttól, aki elégedettségét fejezte ki az eszéki BNI-csoport működésével kapcsolatban.