Az új vezetés folytatja a munkát

0
170

Az Újbezdáni Kultúregyesület elmúlt évi munkájába nyerhettek betekintést mindazok, akik részt vettek a szervezet hétvégén tartott ülésén. Tisztújításra is sor került, és úgy határoztak, hogy az új vezetőség a megkezdett munkát folytatja.

Az ülés kezdetén Elter Gyöngyi, a szervezet elnöke köszöntötte a közgyűlés résztvevőit és kérte, hogy egy perc néma felállással emlékezzenek egyesületük nemrég elhunyt tagjára, Ág Sándorra.

Ezután a megjelent tagok részletes beszámolót hallottak az elmúlt évről a szervezet eddigi elnökétől. Elmondta, továbbra is tevékeny az egyesület kórusa, zenei és színjátszó csoportja. Hét rendezvényt tartottak, valamint több horvátországi és magyarországi fellépésük mellett tavaly először bemutatkoztak a Felvidéken is. Köszönetet mondott a támogatásokért, amelyek nélkül nem tudtak volna eredményesen működni: a HMDK-nak, a zágrábi Kisebbségi Hivatalnak, a Petlovaci járásnak, valamint a Bethlen Gábor Alapnak. A tagoknak is megköszönte, hogy a négyéves ciklus alatt támogatták munkájában. Az egyesület pénzügyeiről Horvát Ibolya, az egyesület titkára számolt be.

A beszámolókat követően megválasztották a szervezet új vezetőségét: az elnök Horvát Ibolya lett, alelnöknek Gál Lívia Ritát, titkárnak pedig Nagy Mónikát választották. Az új vezetőség ismertette az idei évre szóló terveit, melyben szerepelt a már hagyományos programok folytatása, újabb vendégszereplés a Felvidéken és a szervezet újjáalakulása 20. évfordulójának a megünneplése.