Ajándékok a magyar óvodásoknak

0
721

A Kosztolányi Dezső Céltársulás tagjai az ünnepek előtt a Karácsonyi Óvodai Programjuk során a drávaszögi magyar óvodásokat ajándékozták meg, a csomag egy, a szülőknek szóló levelet is tartalmazott, amelyben az anyanyelven való tanulás fontosságára hívták fel a figyelmet.

A Kosztolányi Dezső Céltársulás a pécsi székhelyű Határokon Túli Magyarságért Alapítvánnyal együttműködve december 20-án 83 magyar óvodásnak juttatott el karácsony alkalmából ajándékcsomagokat  Vörösmartra, Csúzára, Sepsére, Laskóra, Kopácsra, Várdarócra, Eszékre, Kórógyra, Hercegszőlősre, Frigyesföldre (Mirkovacra), Sepsére, Karancsra és Újbezdánba. Az ajándékok között egy levél is volt, mellyel a szülőket szólították meg, a magyar iskolaválasztás mellett szóló érvekre híva fel a figyelmüket.

A céltársulás képviselői elmondták, a tavaly indult kezdeményezés olyan szempontból sikeresnek tekinthető, hogy sok egyéb, a magyar iskolák teljesítményét, elsősorban a drávaszögi és szlavóniai magyar pedagógusok odaadó munkáját dicsérő tényező mellett talán a kezdeményezésnek köszönhetően is 2016 szeptemberében hosszú idő óta először növekedett a Horvátországban magyar iskolát választó diákok létszáma.

10-kosztolanyi-laskoVörösmarton Kollár Kinga igazgatónő, Csúzán Pinkert Renáta óvónő, Laskón Kriják Diána pedagógus, Laskón, Várdarócon és Kopácson Varga Gábor, a Bellyei járás elöljáró-helyettese, Eszéken Andócsi János intézményvezető, Kórógyon Kel Rózsika igazgatónő, Hercegszőlősön, Frigyesföldön és Karancson Hájek Viola óvónő, Sepsén Kun Mária tanítónő segített az ajándékok átadásának helyszíni lebonyolításában. A céltársulás képviseletében Czente Petra, Nagy Balázs, Barkóczi Csaba és Mateescu Gabriel adták át az ajándékcsomagokat.